top of page
  • Forfatters billedeKirsten Ipsen

Hvorfor drømme småt når vi kan drømme STORT

Der var en klog dame der sagde til mig ”Det koster ligeså meget at drømme stort som at drømme småt”


Den har jeg tygget længe på... Vendt og drejet... For damen har jo ret... Hvorfor begrænse sig selv i sine drømme... Det er jo mine... og begrænsninger skal vi nok møde i livet.. Og hvis jeg ved, hvad jeg drømmer om.. Så bliver det pludselig også meget lettere at gå hen i mod og også vide hvornår jeg lander der hvor jeg gerne vil.


Ofte tør vi slet ikke at drømme.. ” Det har jeg ikke fortjent” , eller der kommer en jantelov i vejen som gladeligt fortæller os at; ”du ikke skal tro du er noget”. Nogle gange prioriterer vi alt det praktiske og livet kommer til at handle om at overleve, frem for at leve og hvis vi er snublet i livet, så er der måske for meget kaos i vores tanker til at der er plads til at drømme.

Det er kun os selv, der sætter grænsen for hvad der er muligt og alle vores drømme starter et sted.


Undervejs får vi mere erfaring, bliver klogere og det sætter gang i nye drømme... Og hjælper os med at sætte nye mål for hvordan vi gerne vil leve. Nogle drømme og mål er kortsigtede, andre er langsigtede.


Hvis vi glemmer at drømme, så går vi som mennesker i stå, går vi i stå, så bliver det hele ved med at være det samme og vi risikerer, at når vi er nået ved vejs ende, at fortryde en masse ting som vi aldrig forsøgte.


Bronnie Ware arbejdede som sygeplejerske med, at give døende mennesker pleje og omsorg, hun hørte disse 5 sætninger på dødslejet, igen og igen:


1. Jeg ville ønske, at jeg havde haft modet til at leve et liv, hvor jeg var mere tro mod mig selv.

2. Jeg ville ønske, at jeg ikke havde arbejdet så meget.

3. Jeg ville ønske, at jeg havde haft modet til at udtrykke mine følelser.

4. Jeg ville ønske, at jeg havde holdt kontakten med mine venner.

5. Jeg ville ønske, at jeg havde tilladt mig selv at være mere lykkelig.


Vi ved godt, hvordan vi ikke vil have tingene skal være, men det svære spørgsmål er, hvordan vil vi gerne have de skal være. Hvordan ønsker vi det skal være.


Jo mere detaljerede vi kan gøre vores drømme, jo lettere bliver det for os at være konkrete.. Der er mange forskellige måder at gribe det an på, det vigtigste er, vi visuelt bliver mindet om det løbende og at det virker for dig.


Et par ideer til hvor man kan starte er;

- Fysisk eller elektronisk klippe billeder sammen, af det du ønsker dig og lave en collage som baggrundsbillede til din telefon, Ipad eller computerskærm, du kan også fysisk hænge den op

- Skifte dine kodeord til computer osv. til eks.: Sighøjthvadduføler2019 eller Sundhed2019


Fokuser på et område af gangen og hold en fest for dig selv hver gang du lykkes.


Når vi ved hvad vi ønsker os og gerne vil opnå, så bliver vi ofte mere målrettede i vores valg og handlinger. For vi flytter os kun som mennesker når vi aktivt selv tager et ansvar og begynder at handle på det vi gerne vil have.


Som Tony Robbins så fint har sagt det: ”Where focus goes, energy flows” - Det vi fokuserer på, det er der vi investerer vores energi. Så lad os investere vores energi der, hvor det gør noget godt for os selv.

178 visninger
bottom of page