top of page
  • riva90

Mød vores arabiske psykoterapeut

Mit navn er Faouzia Johannsen og jeg kommer oprindeligt fra Marokko men har været i Danmark siden 1996.


Jeg er uddannet tolk og sundhedsformidler, ved siden af min primære uddannelse, som psykoterapeut.


Dansk er det meste anvendte sprog i min praksis, men derudover taler jeg fransk, spansk og alle arabiske dialekter. Der findes forskellige grene inden for psykoterapien, Jeg har mine egne specialer og ekspertområder. Fællesnævnet for al psykoterapi, er at terapeuten (mig), i samtalerne fokuserer på først at identificere problemet og derefter arbejde med de dynamikker, mønstre og mekanismer, der ligger bag. Der er fokus på at italesætte og arbejde med de tanker, følelser, kropsfornemmelser og den adfærd der gør, at den enkelte for eksempel bliver stresset, trist, føler sig utilstrækkelig, kæmper med angst og som har brug for redskaber til at kunne indtræde på arbejdsmarkedet.

Psykoterapi for mig, handler om at støtte mennesker, med viden og redskaber til at navigere og komme ud af livets vanskelige perioder.

Der kan være mange forskellige grunde til at opstarte psykoterapeutiske samtaler i beskæftigelsesregi. Alle samtaler igangsættes hvis der er noget i den enkeltes liv, som begrænser overskud og energi til at indgå i en arbejdskontekst.

Det kan være, at de slås med angst, OCD (tvangstanker), depression, stress, mindreværdsfølelse, generthed eller mobning. Den enkelte kan have haft en traumatisk oplevelse, befinde sig i en krise eller af andre årsager have brug for hjælp til at komme videre. Jeg har erfaret at, når det drejer sig om følelser og kulturforståelse, føler nye danskere sig mere trygge og kan bedre åbne sig, sammen med en terapeut der har den samme baggrund og det er derfor jeg har valgt at være en arabisk psykoterapeut.

Ligeledes hjælper jeg etniske danskere, som ser mig som et eksempel på, at livet er fuld af håb og at alle har en værdi og en rolle i det her liv.


Jeg benytter mine arabiske og afrikanske baggrund til at vise forståelse og respekt, for deres måde at være på. Vi samarbejder om barrierer og fremhæver de kompetencer, som kan være sløret for den enkelte.


Mine specialiserede områder er;

· Tanker og mindset

· Depression og angst symptomer

· PTSD-symptomer

· Selvværd og selvtillid

· Smertehåndtering


Arbejdsmetoder

Terapeutiske samtaler hos den enkelte i eget hjem, samtaler i naturen eller i lokalerne hos Vita Mea.


24 visninger

Comments


bottom of page