top of page

-Brevkassen-
Vi hører jer!

Vi får dagligt spørgsmål inden for det socialfaglige felt. Derfor har vi valgt at dele og kaste lys over de emner og problemstillinger som er relevante for alle os der arbejder med mennesker.

 

Det kan være stort og småt.

 

Det spørgsmål vi har valgt at dele denne gang er fra en Sagsbehandler i Hvidovre Kommune;

 

"Borgere med gigt eller andre sygdomme, hvor vejret har indflydelse, har bedst resultater når de arbejder i varmt vejr, oplever i dette også? Og tænker i strategisk omkring dette? Så borger får den bedste oplevelse med sin praktik og egen kunnen?"

 

Svar;


Når vi samarbejder med borgere med gigt eller andre bindevævssygdomme, har det danske vejr en kæmpe betydning for den enkeltes arbejdes- og funktionsevne.

 

Om sommeren vil der typisk være en højere funktionsevne og bedre livskvalitet, som dog kan svinge afhængigt af det danske sommervejr. Fugt og kulde er de store syndere og kan med det samme give smerter i hele kroppen.

 

Nogle er bevidste om dette og andre er ikke. Måder vi arbejder dette ind i forløbene på, er at understøtte og skabe rammer der giver de bedste muligheder for trivsel. Vi informerer om fordelene ved varmvandstræning, saunatæppe, varmetæppe, varme bade og beklædning eller arbejdstøj med indbygget varme, som er med til at lindre smerter og opretholde funktionsevnen.   

 

Vi undersøger mulighederne for bevilling til arbejdstøj, og samarbejder med leverandører der kan understøtte i forløbet, med varmtvandstræning.

 

Har du et spørgsmål eller vil du dele noget viden inden for det socialfaglige felt, så skriv til os på riva@vitamea.dk

 

Sammen bliver vi klogere!

3 visninger

Comments


bottom of page