top of page

EFT - hvordan kan det bruges i dit arbejde med mennesker?

EFT - (Emotional Freedom Technique) er en form for psykisk akupunktur, med det formål at berolige centralnervesystemet, takle angst, smerter, stress og meget mere. Det er et terapeutisk akut værktøj hvor vi kommer ud af hovedet og ned i kroppen. EFT kan bruges når som helst og hvor som helst.


EFT er en metode, hvor man tapper/banker blidt eller holder på ni akupressur eller meridianpunkter i ansigtet, på fingrene og langs kroppen. Denne lette stimulans genopretter balancen mellem energi og nedbryder eventuelle negative energiblokeringer. Metoden kan bruges og læres af alle, der har lyst til selvhjælp. Meridian-punkter er et kinesisk lægemiddelkoncept, der refererer til nøgleområder langs kroppens energibane. En af grundene til, at EFT-tapping siges at være så stærk, er dens evne til at få adgang til amygdala, som er den del af hjernen, der styrer kroppens kæmp-flygt-frys respons. Fordi EFT-tapping er både fysisk og verbal, viser det sig som en øjeblikkelig distraktion til at flytte opmærksomheden i en akut situation.


EFT er enestående ved udfordringer som angst og er et effektivt og genialt akut-redskab, som alle bør have ved hånden.


EFT Tapping kan hurtigt hjælpe dig til at bryde en negativ tankegang, en svær følelse eller til at slippe tankemylder.

Den fysiske følelse af at banke på kroppen, hjælper med at komme tilbage til kroppen, fx ved angst eller andre stærke følelser og negative tanker eller bekymring om fremtiden. Det kan give en følelse af fred og tryghed at vide, at du kan begynde EFT Tapping, når du bliver konfronteret med en vanskelig situation. Det betyder ikke, at du ikke vil støde på forhindringer længere, men det giver en følelse af tryghed, at vide at du kan navigere gennem vanskelige følelser. At have de rigtige værktøjer bidrager væsentligt til ro i sindet.


EFT- tapping bruges i hele verden og er et af det mest udbredte redskaber inden for energipsykologien. EFT er let at lære, og giver muligheder til at berolige nervesystemet her og nu.


14 visninger

Comments


bottom of page