top of page
  • riva90

Farvel til 2023 - Goddag til 2024

2023 har været et særdeles begivenhedsrigt år på flere fronter.

Ny kollega, nye spændende samarbejdspartnere, ny lovgivning og ikke mindst vores kåring som Gazelle2023.

Nogle af dem der har stået hårdt for skud i år, er vores jobcentre som i den grad er blevet udskammet og bashet, en overraskelse var dog senest til JobCamp2023 hvor beskæftigelsesministeren bekræftede den kommende nedlukning af jobcentrene, men slog fast at den aktive beskæftigelsesindsats består.

Det er vi rigtig glade for, for hvor skal man ellers gå hen, hvis man bliver ramt i livet eller af andre årsager, ikke rigtig har fået fodfæste på uddannelses- eller arbejdsmarkedet?

Den nye dellovgivning 2 har i den grad gjort det sværere for jobcentrene at støtte op om det enkeltes menneskes sundhed og mentale trivsel, ligeledes med de massive besparelser kommunerne er blevet underlagt.

Alligevel ser vi politikere der sygemelder sig uden samme krav og forventninger, som der stilles til dig og mig, hvis vi bliver syge. Vi håber at Ekspertgruppen husker at det handler om mennesker, altså sådan nogle som ikke passer ned i nogle kasser og ikke er tal i et Excelark. Man kan jo altid inspireres af de årsager politikerne sygemelder sig med, længden af sygemeldingerne og måske undersøge de fysiske og psykiske indsatser, der stilles til rådighed i folketinget for at blive klogere på hvad resten af befolkningen kan have brug for.

I 2023 er fokus på den mentale sundhed og trivsel hos mennesket blevet yderligere forstærket og vigtigheden af, at have en balance i hverdagen er heldigvis for mange blevet et særligt opmærksomhedspunkt. Vi har rigtig mange unge mennesker der mistrives og for resten af befolkningen har 3 ud af 4 det seneste år oplevet belastningssymptomer.

Det vil vi rigtig gerne være med til at gøre noget ved og 2023 har derfor også kaldt på udvikling hos Vita Mea.

Vi har knoklet for at skabe workshops og uddannelse til medarbejdere i fag med høje følelsesmæssige krav. Vores fokus er, at stille den fagprofessionelle medarbejder endnu stærkere trivselsmæssigt, både personligt og professionelt.

Det har vi gjort med succes og vi glæder os til at komme ud og fortsætte vores undervisning i 2024 og håber at kunne give endnu flere mennesker indsigt og flere redskaber i værktøjskassen. 

Et andet vigtigt fokus for os, er ønsket om at give input og redskaber i hverdagen til den enkelte. Det vil der komme meget mere af i 2024, så hold øje med vores LinkedIn opslag, måske der vil komme inspiration til dig selv eller dit arbejde med mennesker.

Vores kåring som Gazelle2023 har i den grad været en sejr for os og en blåstempling af vores stålsikre overbevisning om, at det handler om at styrke og udvikle mennesket.  

Tak til alle jer som har givet os muligheden for at være en del af rejsen mod en anden fremtid.

Tak til vores trofaste samarbejdspartnere, vores nye og dem der venter i 2024, vi glæder os i den grad til at fortsætte det stærke samarbejde og være med til at udvikle mennesker.

Tak til vores dygtige leverandører for altid at stille skarpt på udvikling og faglighed.

2024 banker på lige om lidt og vi ser frem til et år hvor vi alle håber at blive lidt klogere på den fremtidige beskæftigelsesindsats, men også hvor vi kan få lov at gøre det vi er allerbedst til – Udvikling af mennesker.

Med ønsket om et forrygende 2024 ønskes I alle hver især og alle jeres kære et lykkebringende nytår.

 

8 visninger

댓글


bottom of page