top of page
  • riva90

Nu kan du søge Julehjælp 2022

Opdateret: 15. nov. 2022

Andesteg, brunede kartofler, pakkekalender, mandelgave og pakker under juletræet. Det koster mange penge at fejre jul og flere og flere familier oplever at det er svært at få økonomien til at slå til.


Dette er en oversigt over julehjælp fordelt over hele landet - giv beskeden videre til dem du kender, der kunne bruge en hjælpende hånd og del meget gerne dette opslag på de sociale medier - så hjælpen kan komme vidt omkring.


Der findes flere forskellige muligheder for hjælp, både økonomisk og i form af foræring af mad eller/og hjælp til gaver.


Her kan du søge julehjælp

Foruden nedenstående foreninger og organisationer, kender mange kommuner også til lokale muligheder for julehjælp. Kontakt derfor din kommune vedrørende lokale julehjælpsordninger. En del lokale kirker og menighedsplejen uddeler også julehjælp. Du kan få mere information her.


Julehjælp – Facebook gruppe

Julehjælp er en facebook gruppe udelukkende bestående af frivillige, som formidler gaver til børn i økonomisk trængte familier. Ansøgerne indsender en ønskeliste, som andre i gruppen kan vælge at give. Gruppen er både for ansøger om julehjælp samt mennesker, som gerne vil hjælpe børn i økonomisk trængte familier til at få en god jul. Læs mere og tilmeld dig gruppen her



Blå Kors Hvad: Blå Kors uddeler julehjælp til børnefamilier på overførselsindkomst, som mangler penge til julemad og gaver. Julehjælpen består af et gavekort på til mad og et gavekort til en af Blå Kors´ genbrugsbutikker. Gives kun til familier med hjemmeboende børn under 18 år. Hvornår: Det er muligt at ansøge fra d. 1. november 2022. Hvordan: Du finder ansøgningsskema og yderligere info her. Mødrehjælpen Hvad: Mødrehjælpen uddeler julehjælp til børnefamilier, der er socialt og økonomisk belastet. Julehjælpen dækker over 550 kroner per barn. Du kan ansøge om hjælp til maks. tre hjemmeboende børn under 18 år. Hvornår: Ansøgningsfristen er 9. december 2022 kl. 10. Hvordan: Du finder ansøgningsskema og yderligere info her. Dansk Folkehjælp Hvad: Dansk Folkehjælp uddeler julehjælp til fattige og udsatte børnefamilier. Det er bl.a. et krav, at du er eneforsørger, på overførselsindkomst og har hjemmeboende børn under 18 år. Julehjælpen består af madvarer eller gavekort til madvarer og julegaver. Hvornår: Det er muligt at ansøge fra d. 17. oktober. Ansøgningsfrist 20. november 2022. Hvordan: Læs mere om ansøgningskriterier samt ansøgning her. Frelsens Hær Hvad: Yder julehjælp i form af bidrag til madvarer og gaver til økonomisk trængte familier. Hvornår: Ansøgningsfristen for julehjælp 2022 er endnu ikke meldt ud. Hvordan: Ansøgningsskema samt yderligere info findes her. Røde Kors Hvad: Røde Kors uddeler fortrinsvist julehjælp til økonomisk trængte børnefamilier. Julehjælpen varierer, men består hovedsageligt af et gavekort til Coop eller en julekurv med madvarer og en lille gave til børnene. Hvornår: Ansøgningsfristen varierer i de forskellige lokalafdelinger. Det forventes, at man kan ansøge fra start november 2022. Hvordan: Kontakt din lokale Røde Kors afdeling/kontaktperson her. Foreningen til støtte for mødre og børn Hvad: Foreningen er en landsdækkende humanitær organisation, der uddeler julehjælp til udsatte forsørgere og gravide kvinder. Julehjælpen består af et legat. Hvornår: Ansøgningsfrist er 1. december 2022. Hvordan: Du finder ansøgningsskema og information her. Metodistkirkens Sociale Arbejde Hvad: Metodistkirken uddeler hvert år julehjælp i form af julekurve med madvarer til trængte familier. Hvornår: Man kan ansøge fra 1. november. Ansøgningsfrist 30. november 2022. Hvordan: Ansøgningsskema fås på kirkens kontor i København. Se mere her. Julehjælpen Hvad: Julehjælp gives til økonomisk trængte familier med børn under 18 år. Julehjælpen består af julekurv eller gavekort. Hvornår: Ansøgningsfrist for 2022 er endnu ikke meldt ud. Hvordan: Find ansøgningsskema m.m. her.



Grundtvigs Kirke Hvad: Julehjælp gives til personer, der er vanskeligt stillet på grund af økonomi og evt. andre forhold. Det kræves, at du har bopæl i Bispebjerg Sogn. Hvornår: Ansøgning skal senest afleveres på kirkekontoret 30. november 2022 kl. 12. Hvordan: Ansøgningsskema hentes på kirkekontoret i løbet af november 2022. Læs mere her. Kjøbenhavns Understøttelsesforenings Legatfond Hvad: Legatfonden yder økonomisk hjælp til værdigt trængende med bopæl i Københavns eller Frederiksberg Kommune. Hvornår: Ansøgningsfrist for julehjælp 2022 er endnu ikke meldt ud. Hvordan: Søg julehjælp via ansøgningsskema her. Juleuddelingen af 1867 Hvad: Julegaveportioner kan søges af alle, der har behov for en håndsrækning til at fejre jul. Hvornår: Ansøgningsfristen varierer i de forskellige lokalafdelinger. Hvordan: Få mere information om ansøgning her. Lions Jernløse Hvad: Julekomitéen af 1922 tilbyder julehjælp til børnefamilier. Der er et krav, at du har lav indkomst samt bor i Holbæk Kommune. Hvornår: Ansøgningsfrist for julehjælp 2022 er endnu ikke meldt ud. Hvordan: Følg med her. Børnenes Kontor i Århus Hvad: Børnenes Kontor uddeler julemad og andre varer samt diverse legetøj og julepynt. Julehjælpen gives til enlige forsørgere med børn, der er økonomisk trængte og har folkeregisteradresse i Århus Kommune. Hvornår: Man kan søge julehjælpen fra 1. oktober 2022. Ansøgningsfrist 21. november 2022. Hvordan: Ansøgningsskema kan findes her. Bykirken i Odense Hvad: Julehjælp i form af madvarer til julemiddag. Kan søges af familier med hjemmeboende børn i Odense eller omegn. Hvornår: Ansøgningsfrist 6. november 2022. Hvordan: Søg julehjælpen her.

Juleuddelingen af 1867 Hvad: Julehjælp i form af Gaveportioner. Gaveportionerne består af alt, hvad der skal til for at fejre en god Juleaften, dvs. steg, tilbehør, knas, lys, servietter, og hvis der er børn også lidt gaver i form af legetøj. Der kan IKKE søges om penge, gavekort eller andre former for hjælp. Hvornår: Ansøgningsfrist for 2022 er endnu ikke meldt ud. Hvordan: Søg julehjælpen her.

Børnenes kontor i Randers Hvad: Yder julehjælp til børnefamilier, der ikke har de fornødne økonomiske rammer til at arrangere en god jul for deres børn. Hvornår: Ansøgningsfristen er endnu ikke oplyst. Hvordan: Du finder mere info om ansøgningen her. Julekurv.nu Hvad: Uddeler hjælp til økonomisk trængte familier i Nordjylland i form af en julekurv med madvarer og julegodter. Hvornår: Ansøgningsfrist for julehjælp 2022 er ikke meldt ud endnu. Hvordan: Se ansøgningsskema her.

bottom of page