top of page
  • riva90

Nu kan du søge Julehjælp 2023

Opdateret: 1. dec. 2023

Andesteg, brunede kartofler, pakkekalender, mandelgave og pakker under juletræet. Det koster mange penge at fejre jul og flere og flere familier oplever at det er svært at få økonomien til at slå til. Dette er en oversigt over julehjælp fordelt over hele landet - giv beskeden videre til dem du kender, der kunne bruge en hjælpende hånd og del meget gerne dette opslag på de sociale medier - så hjælpen kan komme vidt omkring. Der findes flere forskellige muligheder for hjælp, både økonomisk og i form af foræring af mad eller/og hjælp til gaver. Herunder kan du se hvor du kan søge julehjælp: Foruden nedenstående foreninger og organisationer, kender mange kommuner også til lokale muligheder for julehjælp. Kontakt derfor din kommune vedrørende lokale julehjælpsordninger. En del lokale kirker og menighedsplejen uddeler også julehjælp. Julehjælp på Facebook – 🧑‍🎄 Julehjælp 2023 🧑‍🎄 | Facebook "Julehjælp 2023" er en Facebook gruppe udelukkende bestående af frivillige, som formidler gaver til børn i økonomisk trængte familier. Ansøgerne indsender en ønskeliste, som andre i gruppen kan vælge at give. Gruppen er både for ansøger om julehjælp, samt mennesker som gerne vil hjælpe børn i økonomisk trængte familier til at få en god jul.


Steder der stadig kan søges:

Grundtvigs Kirke

Hvad: Julehjælp gives til personer, der er vanskeligt stillet på grund af økonomi og evt. andre forhold. Det kræves, at du har bopæl i Bispebjerg Sogn.

Hvornår: Ansøgning skal senest afleveres på kirkekontoret 5. december 2023.

Hvordan: Ansøgningsskema hentes på kirkekontoret i løbet af november 2023. Læs mere her.


Mødrehjælpen

Hvad: Mødrehjælpen uddeler julehjælp til børnefamilier, der er socialt og økonomisk belastet. JMulehjælpen dækker over 550 kroner per barn. Du kan ansøge om hjælp til maks. tre hjemmeboende børn under 18 år.

Hvornår: Ansøgningsfristen er 7. december 2023 kl. 10.

Hvordan: Du finder ansøgningsskema og yderligere info her.

Bergmann & Rosenbergs Julehjælp

Hvad: Uddeler fem gange julehjælp á 1.000 kroner til værdigt trængende.

Hvornår: Ansøgningsfrist for julehjælp 2023 den 17. december klokken 23.

Hvordan: Man kan søge gennem en formular her.

Foruden ovennævnte foreninger og organisationer kender mange kommuner også til lokale muligheder for julehjælp. Kontakt derfor din kommune vedrørende lokale julehjælpsordninger. En del lokale kirker og meninghedsplejer uddeler også julehjælp. Du kan få mere information her.

___________________________________________________________________________________________


Søges senest november;

Børnesagen Hvad: En økonomisk håndsrækning til børnefamilier med én forsørger, der lever på lav ydelse og som har brug for støtte til at kunne fejre julen.

Et julestipendie der udgør et kontant beløb. Julestipendiet udbetales skattefrit af Børnesagens Fællesråd. Hvornår: Ansøgningsfristen er d. 15 november 2023. Hvordan: Du finder ansøgningsskema og yderligere info her.

Blå Kors Hvad: Blå Kors uddeler julehjælp til børnefamilier på overførselsindkomst, som mangler penge til julemad og gaver. Julehjælpen består af et gavekort på til mad og et gavekort til en af Blå Kors´ genbrugsbutikker. Gives kun til familier med hjemmeboende børn under 18 år. Hvornår: Det er muligt at ansøge fra d. 24 oktober 2023. Hvordan: Du finder ansøgningsskema og yderligere info her. Dansk Folkehjælp Hvad: Dansk Folkehjælp uddeler julehjælp til fattige og udsatte børnefamilier. Det er bl.a. et krav, at du er eneforsørger, på overførselsindkomst og har hjemmeboende børn under 18 år. Julehjælpen består af madvarer eller gavekort til madvarer og julegaver. Hvornår: Det er muligt at ansøge fra d. 16. oktober. Ansøgningsfrist 19. november 2023. Hvordan: Læs mere om ansøgningskriterier samt ansøgning her. Frelsens Hær Hvad: Yder julehjælp i form af bidrag til madvarer og gaver til økonomisk trængte familier. Hvornår: Ansøgningen åbner d. 1 november 2023. Hvordan: Ansøgningsskema samt yderligere info findes her. Røde Kors Hvad: Røde Kors uddeler fortrinsvist julehjælp til økonomisk trængte børnefamilier. Julehjælpen varierer, men består hovedsageligt af et gavekort til Coop eller en julekurv med madvarer og en lille gave til børnene. Hvornår: Ansøgningsfristen varierer i de forskellige lokalafdelinger. Det forventes, at man kan ansøge fra start november 2023. Hvordan: Kontakt din lokale Røde Kors afdeling/kontaktperson her. Foreningen til støtte for mødre og børn Hvad: Foreningen er en landsdækkende humanitær organisation, der uddeler julehjælp til udsatte forsørgere og gravide kvinder. Julehjælpen består af et legat. Hvornår: Ansøgning åbner 24 september 2023. Hvordan: Du finder ansøgningsskema og information her. Metodistkirkens Sociale Arbejde Hvad: Metodistkirken uddeler hvert år julehjælp i form af julekurve med madvarer til trængte familier. Hvornår: Man kan ansøge fra 1. november. Ansøgningsfrist 30. november 2023. Hvordan: Ansøgningsskema fås på kirkens kontor i København. Se mere her.

Julehjælpen Hvad: Julehjælp gives til økonomisk trængte familier med børn under 18 år. Julehjælpen består af julekurv eller gavekort. Hvornår: Ansøg allerede nu for 2023. Hvordan: Find ansøgningsskema m.m. her. Kjøbenhavns Understøttelsesforenings Legatfond Hvad: Legatfonden yder økonomisk hjælp til værdigt trængende med bopæl i Københavns eller Frederiksberg Kommune. Hvornår: Ansøgning frem til d. 19 november 2023. Hvordan: Søg julehjælp via ansøgningsskema her. Lions Jernløse Hvad: Julestue hygge - Søndag den 26. november 2023 fra kl. 10:00 til kl. 15:00

"Løvehulen",

Hovedgaden 13,

4420 Regstrup Julekomitéen af 1922 tilbyder julehjælp til børnefamilier. Der er et krav, at du har lav indkomst samt bor i Holbæk Kommune. Hvornår: Ansøgningsfrist for julehjælp 2023 er endnu ikke meldt ud. Hvordan: Følg med her. Bykirken i Odense Hvad: Julehjælp i form af madvarer til julemiddag. Kan søges af familier med hjemmeboende børn i Odense eller omegn. Hvornår: Ansøgningsfrist 5. november 2023. Hvordan: Søg julehjælpen her. Julekurv.nu Hvad: Uddeler hjælp til økonomisk trængte familier i Nordjylland i form af en julekurv med madvarer og julegodter. Hvornår: Ansøgningsfrist for julehjælp 2023 er ikke meldt ud endnu. Hvordan: Se ansøgningsskema her.


174 visninger

Comments


bottom of page