top of page

Søg økonomisk hjælp til din sommerferie i år – allerede nu!


Som sommeren nærmer sig, følger også forventningen om skønne feriedage og uforglemmelige minder med familien. Men for mange familier kan det være en tid præget af økonomisk usikkerhed og bekymringer over, hvordan de skal få enderne til at mødes. Heldigvis er der ressourcer og støttemuligheder til rådighed for dem, der har brug for lidt ekstra hjælp til at nyde sommeren fuldt ud.

 

Økonomisk støtte til sommerferien: Hvad du bør vide

 

Mange familier og enlige forældre er måske ikke klar over, at der findes en række organisationer, fonde og offentlige programmer, der tilbyder økonomisk støtte specifikt til sommerferieudgifter. Disse ressourcer kan hjælpe med alt fra rejseudgifter og indkvartering til aktiviteter og fornødenheder under ferien.

 

Hvordan søger man om økonomisk støtte?

 

At søge om økonomisk støtte til sommerferien behøver ikke være en uoverskuelig opgave. Vi har fundet nogle steder der allerede nu er klar til at modtage din ansøgning:


Dansk Folkehjælp

Hvad: Der tilbydes et ferieophold af 1 uges varighed forskellige steder rundt om i landet. Man vælger selv hvor man har lyst til at søge ferie, men det er ikke nogen garanti for at man får sit ønske opfyldt.

Der vil blive tilbudt fællesaktiviteter familierne kan deltage i uden omkostning. Man skal selv sørger for forplejning under opholdet. Der udbetales kørselsgodtgørelse efter endt ferie. (Der vil blive sendt mail med link til formular)

Ansøgningsfrist:  søg allerede fra 1 april 2024


Husmoderferie

Hvad: Husmoderferie vil igen i 2024 tilbyde primært udsatte enlige forsørgere med børn et netværks ferietilbud i skolernes sommerferie

i Danland/Klinten Faaborg eller et ferietilbud i Lalandia, Rødby.

Ansøgningsfrist: skemaet kommer på hjemmesiden den 22 april 2024

 Hvordan: Læs mere her: https://husmoderferie.dk/?page_id=236


Autismeforeningen

Hvad: Der er nu åbnet op for ansøgning til årets fondsbetalte sommerferier.

Sommerferierne ligger i uge 27 (Vigsø Feriecenter), uge 28 (Vigsø Feriecenter) og uge 29 (Helsingør Ferieby).

Ansøgningsfrist: 26 april 2024


Lejrbo Børnefamilier

Hvad: Hvis I er beboere i Lejerbo og er en familie med børn i alderen fra 0-18 år, der ikke har råd til at holde ferie, kan I søge om plads på Lejerbos fælles familieferie

Ansøgningsfrist: 1 maj 2024

 Hvordan: Læs mere her: Sommerferie for børnefamilier i Lejerb


Blå Kors sommerlejr

Hvad: sommerlejre rundt omkring i Danmark. Lejrene er for børn i alderen 7-20 år og foregår både til lands og til vands.

Ansøgningsfrist: 15 juni 2024

Mødrehjælpen

Hvad: Hjælpen består af et økonomisk tilskud på 400 kr. pr. barn og overføres til din bankkonto. Du kan i alt søge feriehjælp til tre børn, selvom du har flere børn – svarende til 1.200 kr.

Ansøgningsfrist: Afventer - hold øje med deres hjemmeside

 

Her er nogle ting du skal være forberedt på i processen:

 

Ansøgning: Alle steder skal du sende en ansøgning igennem deres online portal, derefter vil din ansøgning blive vurderes og der vil måske være behov for yderligere dokumentation.

 

Dokumentation: Vær forberedt på at skulle fremlægge dokumentation for din økonomiske situation, såsom indkomstoplysninger, udgiftsopgørelser og bevis for eventuelle støtteberettigede omstændigheder, såsom handicap eller sygdom.

 

Vær detaljeret: Når du udfylder din ansøgning, så vær så detaljeret som muligt om dine behov og hvordan støtten vil gøre en forskel for dig og din familie.

 

Hvor kan man ellers finde økonomisk støtte?

 

Her er nogle eksempler på steder, hvor du kan søge økonomisk støtte til sommerferien:

 

  • Lokale velgørenhedsorganisationer

  • Fonde dedikeret til at støtte familier i nød

  • Offentlige sociale programmer, såsom socialtjenesten eller kommunens støtteordninger

  • Kirker, trossamfund eller religiøse organisationer, der tilbyder nødhjælp

  • Online platforme

  • Vær ikke bange for at søge hjælp

 

Det er vigtigt at huske, at der ikke er nogen skam i at søge hjælp, når man står over for økonomiske udfordringer. Sommerferien er en tid til at skabe minder og styrke båndene i familien, og økonomisk støtte kan hjælpe med at gøre dette muligt for alle. Så søg om hjælp i dag og lad din familie nyde sommeren uden bekymringer.


De varmeste hilsner fra Vita Mea

 
Comments


bottom of page